
برگزاری نشست سواد رسانه ای و حقوق رسانه ای برای کارکنان ارشاد درنمایشگاه رسانه های دیجیتال
نشست تخصصی سواد رسانه ای برای و حقوق رسانه ای برای کارکنان ارشاد درنمایشگاه رسانه های دیجیتال با مشارکت مجتمع دیجیتال امام رضا (ع) و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجتمع فرهنگی دیجیتال امام رضا (ع) ، سرهنگ جواد جهانشیرى رییس پلیس فتا با اشاره به تحولات روزافزون عرصه اطلاع رسانی بویژه در فضای مجازی و رسانه های نوظهور گفت: امروزه خانواده های ایرانی در سبد فرهنگی خود با شبکه های ماهواره ای، فضای مجازی، رسانه های مدرن مواجه هستند که هر کدام به نوبه خود بخشی از فرآیند تأثیرگذاری در خانواده را هدف قرار داده اند. گسترش فضای مجازی در حوزه رابطه فرزندان و والدین نیز تغییراتی بوجود آورده است که از جمله آن به کاهش نقش خانواده به عنوان مرجع، کاهش ارتباط والدین با فرزند، شکاف نسلی به دلیل رشد تکنولوژی، از بین رفتن حریم بین فرزندان و والدین و ایستادن در برابر یکی از والدین یا هر دو را می توان نام برد.
وی اظهار کرد: برخی از شبکه های مجازی و ماهواره ای به طور تخصصی تمام تمرکز خود را بر مقوله خانواده نهاده است و پیام مشترکی دارند که در نشست تخصصی سواد رسانه ای در خانواده به آن پرداخته می شود.
وی با تاکید بر اینکه باید متناسب و به موازات پیشرفت های رسانه ای، دانش و سواد رسانه ای هم ارتقا یابد، افزود: جرایم فضای مجازی در حوزه اقتصادی شامل برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری اینترنتی، در حوزه اجتماعی شامل جرایم اخلاقی، شرط بندی در فضای سایبری، دوستیابی اینترنتی و موضوعات اخلاقی همچون نشر اکاذیب، منتسب نمودن حرفهای خلاف واقع و انتشار تصاویر و فیلمهای خصوصی افراد است.
جهانشیری همچنین هوشیاری بیشتر نسبت به فضای سایبری و مجازی را خواستار شد و تأکید کرد: شبکههای اجتماعی و فضای سایبری مانند شمشیر و تیغ دو لبه است که هم فواید و هم مضراتی را دارا است.
وی افزود: با عنایت به اینکه عضویت در این فضا درصد بالایی از افراد جامعه را شامل بوده و تأثیرگذاری زیادی را دارا است، فضایی واقعی محسوب میشود و دیگر نمیتوان از آن به عنوان فضای مجازی یاد کرد.
رییس پلیس فتا خراسان رضوی اقدامات سلبی صرف در مقابله با خطرات و جرایم حوزه فضای سایبری را کافی ندانست و بیان کرد: اطلاع رسانی دقیق با نگاه پیشگیرانه، بارگذاری فرهنگی و ایجاد جاذبههای خاص و زیبا متناسب با فضای مجازی و سایبری و همچنین فعالتر شدن نهادهای فرهنگی مسئول از جمله راهکارهای مدیریت صحیح این حوزه به شمار میرود.
جهانشیری گفت: در حوزه فرهنگی نیز این جرایم شامل توهین به مقدسات، ائمه اطهار(ع) قرآن کریم و مناسبتهای ملی و مذهبی و در حوزه سیاسی شامل توهین به اشخاص و مسئولان کشوری، استانی و شهری و انتشار اکاذیب و تبلیغ قومی و قبیلهای بوده است و در مجموع نزدیک به صدها عنوان مصداق برای اینگونه جرایم دیده شده است.
رئیس پلیس فتا خراسان رضوی با بیان اینکه در تذکرات و هشدارهای پلیس فتا زمان و مکان وجود ندارد، خاطرنشان کرد: تذکرات پلیس فتا وابسته به زمان و مکان نیست و این پلیس مدام در حال تذکر بوده است، زیرا سرعت جرم در فضای مجازی به مراتب بیشتر از فضای فیزیکی است و آموزش و پیشگیری را بهروز انجام میدهیم و به طور متوسط در هر سال حداقل ۵۰ بار اطلاعرسانی میکنیم.
جهانشیری گفت: پلیس فتا خراسان رضوی در بحث گردشگری مذهبی به دلیل شرایط خاص شهر مشهد و وجود بارگاه منور رضوی اطلاعرسانیهای دائم را به مردم دارد
جهانشیری خاطر نشان کرد: سعی میکنیم فضای سایبری را برای آحاد جامعه به فضایی امن تبدیل کنیم تا مردم با آسودگی بیشتری از این فضا استفاده کنند، هرچند که در این رابطه نیازمند توجه به توصیههای آموزشی و امنیتی پلیس فتا که در مطبوعات منتشر میشود هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش برنامهریزی در تربیت صحیح نسل نوجوان و جوان که آینده سازان این کشور محسوب میشوند را مورد تأکید قرار داد و گفت: با ایجاد امید و سرزندگی و فضاهای شاد فرهنگی و معنوی در تربیت صحیح این نسل بیش از پیش تلاش شود و نقش و رسالت نهادهایی از جمله آموزش و پرورش بسیار مهم و سرنوشت ساز خواهد بود.
دیدگاه کاربران